Kunststof kozijnen: de kosten

Kunststof kozijnen zijn enorm praktisch en vergen weinig onderhoud. Zeker in vergelijking met houten kozijnen scheelt het aanzienlijk in de kosten. Daarom kiezen steeds meer huiseigenaren ervoor om hun houten kozijnen te vervangen door kunststof exemplaren.

De aanschafprijs van kunststof kozijnen mag dan wel wat hoger liggen dan die van houten kozijnen, maar kunststof heeft wel een veel langere levensduur en gaat tot wel vijftig jaar mee. Bovendien zijn ze praktisch onderhoudsvrij en dat scheelt dus gigantisch op de kosten in onderhoud. U hoeft dus nooit meer een (duur) schildersbedrijf in te huren of zelf op een ladder te klimmen met de verfkwast in de hand.

En hoeveel kosten kunststof kozijnen dan eigenlijk? Op veel websites worden concrete prijzen genoemd en vergeleken en de een lijkt nog goedkoper dan de ander. Laat u echter niet in de luren leggen. Zonder exacte maten is het erg lastig om precies te vertellen wat de kosten zijn om uw huis van kunststof kozijnen te voorzien. Niet elk kozijn heeft namelijk standaardafmetingen. Vraag dus altijd een offerte op maat aan zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

We kunnen natuurlijk wel een richtlijn geven van de kosten. Wanneer u in een rijhuis woont zult u moeten rekenen op zo’n 12.500 euro in totaal. Omdat ze echter vrijwel een leven lang meegaan, nauwelijks onderhoud vergen en zeer energiezuinig zijn, is het echter een investering die zich als het ware vanzelf terugbetaalt.

Tip! Vraag altijd een offerte op maat! 

Bij K-vision is een offerteaanvraag zo gebeurd. Vul het formulier in en u krijgt zo snel mogelijk een offerte op maat terug van een K-vision verkooppunt bij u in de buurt.

Garantie
K-vision kozijnen hebben een standaard garantie van 15 jaar. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Alle K-vision kozijnen zijn van hoogwaardig Nederlands fabricaat. Ze zijn bovendien voorzien van een KOMO attest met certificaat. Dat betekent dat de kunststof kozijnen voldoen aan alle Nederlandse eisen en richtlijnen. U heeft hiermee de garantie dat u een kozijn koopt van hoge kwaliteit met een lange levensduur.

De werkelijke kosten van houten kozijnen
De aanschafprijs van houten kozijnen mag dan misschien wat goedkoper zijn dan kunststof kozijnen, wat onderhoud betreft komt het echt een heel stuk duurder uit. Het onderhoud van houten kozijnen is namelijk een steeds terugkerende kostenpost in de woonlasten en bovendien ook een lastige en tijdrovende klus. Eens in de 4-5 jaar moeten deze kozijnen minimaal geschuurd en geschilderd worden. Als dit onderhoud achterwege wordt gelaten, is de kans groot dat de kozijnen op den duur gaan rotten. En dan is schilderen alleen niet meer voldoende om ze in optimale staat te houden.Om deze redenen kiezen steeds meer huiseigenaren ervoor om hun houten kozijnen te vervangen voor kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen vergen namelijk weinig onderhoud, zeker in vergelijking met onderhoud van houten kozijnen.

Wat kost een schilderbeurt?
Zelf schilderen doet bijna niemand. Het is veel werk en neemt een grote hap uit uw vrije tijd. En op een ladder staan om de bovenverdieping onder handen te nemen is ook niet voor iedereen weggelegd. Dus wordt een huisschilder ingeschakeld van wie het uurtarief kan uitlopen van 35 tot 45 euro per uur.

De totale kosten zijn verder afhankelijk van:

  • Het aantal kozijnen
  • De staat van de kozijnen
  • De hoogte van de kozijnen (i.v.m. het eventueel huren van een hoogwerker)

Gemiddeld moet u rekening houden met een bedrag van zo’n 2.000 euro per schilderbeurt. Houten kozijnen gaan gemiddeld zo’n 20 jaar mee en dat betekent dus zo’n 8.000 euro extra aan onderhoudskosten bovenop het aankoopbedrag. En dat terwijl het onderhoud van kunststof kozijnen niet meer vergt dan af en toe met een vochtige doek afnemen!