Kiest u voor K-vision kunststof kozijnen, dan kiest u voor een duurzaam en milieuvriendelijk product. De kozijnen gaan zo’n vijftig jaar* mee en u hoeft dus nooit meer te investeren in nieuwe kozijnen. Bovendien bevatten de kozijnen gerecycled materiaal en zijn ze zelf volledig recyclebaar. Het kunststof materiaal waaruit de kunststof kozijnen bestaan, is tot wel tien keer herbruikbaar voor nieuwe kozijnen. Dat is dus minder belastend voor het milieu. Daarnaast dragen K-vision kozijnen op de volgende manieren bij aan het hergebruik van kunststof materiaal:

  1. Het kunststof productieafval dat vrijkomt bij het produceren van K-vision kozijnen wordt meteen verwerkt tot grondstof voor nieuwe kunststof kozijnen.
  2. In ieder K-vision kunststof kozijn wordt standaard gerecycled materiaal toegepast.
  3. Wanneer u de oude kunststof kozijnen laat vervangen door K-vision kozijnen, worden de oude kozijnen meegenomen. De materialen (glas, staal, kunststof) worden gesorteerd en het kunststof wordt vervolgens hergebruikt in de productie van nieuwe kozijnen.
  4. Aan het einde van de gebruikstermijn van K-vision kozijnen kan het kunststof ook weer volledig worden gerecycled.

* De levensduur van de kozijnen in Nederland is uitvoerig getest door een onafhankelijk onderzoeksinstituut. 

Goed voor het milieu en je portemonnee! 

De K-vision kunststof kozijnen zijn gemaakt van hoog isolerende kozijnprofielen. De combinatie met drievoudig glas zorgt ervoor dat de warmte van de woning binnen blijft. Er wordt minder energie verbruikt om de woning te verwarmen. Dat zorgt enerzijds voor minder Co2-uitstoot zorgt én anderzijds voor lagere energiekosten.