Kunststof kozijnen: energiezuinig
We zullen er niet om heen draaien. Wie kiest voor kunststof kozijnen, kiest voor energiezuinig wonen en dat scheelt enorm in de portemonnee. Door uw huis te voorzien van degelijke kunststof kozijnen met hoogrendementsglas bespaart u namelijk enorm op de energiekosten. Het kan zelfs een jaarlijkse besparing op de energierekening opleveren van maar liefst 30 procent!

Stookkosten nemen een grote hap uit uw maandelijkse energiefactuur. Wanneer uw woning nog voorzien is van oude (houten) kozijnen en enkelvoudig glas dan verdwijnt de warmte gewoon naar buiten. Weggegooid geld dus en ook niet bepaald energiezuinig. Is uw woning gebouwd vóór 1995 dan kunt u ervan uitgaan dat er slecht isolerende kozijnen en ramen in zitten. Zelfs het dubbelglas van vóór 1995 isoleert veel minder als het huidige hoogrendementsglas dat twee tot drie keer beter isoleert!

De best isolerende kozijnen
De meest effectieve manier om uw woning optimaal te isoleren is zowel de kozijnen als het glas te vervangen. Hiervoor bestaan verschillende mogelijkheden, maar de beste investering voor uw huis is te kiezen voor kunststof kozijnen die voorzien zijn van dubbel glas of – nog beter – triple (drievoudig) glas. Vaak wordt voor de begane grond triple glas geadviseerd en voor de eerste en/of tweede verdieping dubbel glas.

Denk ook aan de buitendeur(en)
Het vervangen van kozijnen kunt u het beste combineren met het vervangen van de buitendeuren. Tochtige buitendeuren kunnen de energiebesparing door kunststof kozijnen teniet doen. Vergeet ook de andere ‘tochtgaten’ als kelderramen, toiletraampjes en brievenbussen niet! Bekijk hier de kunststofdeuren van ons merk Egtiss.

Energielabel woningen
Het energielabel is een rapport waarin bepaald is hoe energiezuinig uw woning is in vergelijking met soortgelijke huizen. Bij koop of verkoop van een woning is het daarom belangrijk over betrouwbare informatie te beschikken over de energiezuinigheid van de woning. Het energielabel geeft deze informatie. Het wordt berekend op basis van de mate van isolatie van de woning en de aanwezige verwarmings-, ventilatie- en watervoorzieningen. Er zijn diverse sites waar u gratis het energielabel van u woning kunt bepalen.